3 Ekim 2016 Pazartesi

Kasnı (Ferula galbaniflua BOISS. ET BUHSE)

-- Sponsorlu bağlantılar --

Kasnı Apiaceae familyasından bitkidir. Bitkiden su distilasyonu yöntemiyle uçucu yağ elde edilir. Uçucu yağ çok güzel kokuludur. Tadı acıdır. Eski Mısır'da cilt bakımında kullanılmıştır. Eski dönemde hekimler kötülüklerden temizlenmesi için evlerde kasnı yakmayı tavsiye ederlermiş. Günümüze kadar bu yöntem sivrisinek, sürüngenler ve yılandan kurtulmak için kullanılır. Suriye'de üzüm bağlarını zararlılardan kurtarmak için kasnıdan yararlanılmaktadır.

Kozmetik alanında kasnı hasarlı cildi iyileştiren bir malzeme olarak kullanılmıştır. Egzama, akne, mantar gibi sorunlardan kurtulmak için maskeleri uygulanır. Bu maskeler sıkılaştırır, cildi gençleştirir, elastikiyetini geri yükler ve kırışıklıkları giderir.

 

Orta Doğu’da halk hekimliğinde çayı soğuk algınlığına karşı kullanılır. Kasnı yağı ile başa uygulanan masaj yatıştırır, stresi azaltır, zihinsel gerginliği alır ve rahatlatıcı etkisi vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Reçinesi saç spreyi olarak kullanılır. Saç köklerini besler ve kan akışını ve oksijen alışverişini arttırır.


Reçinesi sıcak suda kaynatılır ve tırnaklara sürülür. Tırnakları güçlendirir ve kopmaları ortadan kaldırır. Saça uygulanan toniği saç köklerinin gücünü artırır ve kafa derisinin kan dolaşımını harekete geçirir. Ayrıca kepeği yok eder.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dikkat: Rahatsızlık durumunda mutlaka doktora danışınız. Sitedeki yayınlar yalnızca bilgilendirme amacı taşır. Doktor muayenesi veya tedavisi yerine kullanılamaz.