1 Ekim 2016 Cumartesi

Ylang Ylang (Cananga odorata)

-- Sponsorlu bağlantılar --

Latince adı Cananga odorata olan Ylang Ylang tropikal bölgede yetişen bir ağaçtır. Anavatanı Filipin ve Madagaskar olmaktadır. Bitkinin aromatik yağı tatlı ve çiçek kokusundadır. Bu yağın sakinleştirici, kasları rahatlatıcı, unutkanlık giderici ve ruhsal sorunları ortadan kaldırıcı etkileri vardır. Ylang Ylang yağı parfümeri endüstrisinde ve kozmetik alanında kullanılır.

Ylang Ylang bitkisi parlak kaplama sivri ve oval yapraklara sahiptir. 40 metreye kadar boylanabilir. Çiçekleri uzun ve sarkık sarımsı yeşil renktedir. Yıldız şekillidirler. Aromatik Ylang Ylang yağı bu çiçeklerden distilasyon sonucu elde edilir.

Ylang Ylang yağı parfümlerin içeriğinde kullanılır. Ayrıca bu tıbbi bitkinin yağı bazı ilaçların da içeriğinde yer almaktadır.


Ylang Ylang yağının faydaları:

- Ylang Ylang yağı afrodizyak özelliği ile bilinir.
- Antidepresan ve antiseptiktir.
- Yüksek tansiyonu düşürücü etkisi vardır.
- Sakinleştirici ve yatıştırıcıdır.
- Strese karşı birebirdir.
- Uyku bozukluğu ve sinir gerginliğine iyi gelir.
- Ylang Ylang yağı ayrıca cilt ve saç bakımında faydalıdır.
- Akne ve aşırı yağlı ciltler için kullanılır.
- Saç uzamasına yardımcı olur.
- Kalp çarpıntısına iyi gelir.
- Bağırsak enfeksiyonlarını tedavide başarılır.
- Taşıt tutmasına iyi gelir.


Yan etkileri: Bazı insanlarda baş ağrısı, hassasiyet ve mide bulantısı görülebilir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dikkat: Rahatsızlık durumunda mutlaka doktora danışınız. Sitedeki yayınlar yalnızca bilgilendirme amacı taşır. Doktor muayenesi veya tedavisi yerine kullanılamaz.